GÅRDAR & LOKALER 

 

Våra lokaler

Finnåker har sju samlingslokaler för grupper från 5 upp till 120 personer samt ett antal grupprum.

Flera av dem är fullt utrustade för undervisning, konferens och nöje.

I andra lokaler slipper du bli störd av powerpoints.

Masmästaren
Den största lokalen Masmästaren har plats för upp till 120 personer i biosittning, och är utrustad med trådlöst nätverk, projektor i taket och whiteboard.
Falkenstierna
Falkenstierna som är en av våra minsta lokaler hittar du på herrgårdens övervåning. Granne med denna lokal är sällskapsutrymmen, bibliotek i härlig herrgårdsmiljö. Här kan ni inta ert eftermiddagskaffe innan dagen avslutas med en härlig supé. Falkenstierna rymmer 16 personer i skolsittning och är utrustad med trådlöst nätverk, projektor i taket och whiteboard. Uppkallad efter Finnåkers sista privata ägare.
Jernboden
I herrgårdens bottenvåning hittar du Jernboden. Lokalen rymmer 35 personer i skolsittning. Utrustad med trådlöst nätverk projektor i taket och whiteboard. Lokalen har även ett pentry med ett litet kylskåp och där kan du brygga ditt eget kaffe om så önskas. Granne med denna lokal är vår bastu med relax-avdelning. Namnet knyter an till järnbruket i Finnåker.
Hogwarts
Lokalen finner du på Kvarngårdens övervåning. Fullt utrustad med white board, projektor i taket med möjlighet att se på TV och film. Lokalen rymmer 25 personer i skolsittning. Uppkallad efter en av Finnåkers bruks tidigare ägare.
Soop  
Den här lokalen finner du på Kvarngårdens övervåning och är ett sällskapsrum/ grupprum. Möblerat med bord och stolar samt en soffgrupp perfekt för kreativt skapande och lekar. Uppkallad efter en av Finnåkers bruks tidigare ägare.
de Geer
På Skogsgårdens övervåning finner du lokalen de Geer. Här kan 35 personer sitta bekvämt i skolsittnig. Fullt utrustad med en projektor i taket med möjlighet att se både på TV och film. Lokalen är även utrustad med whiteboard och ett piano. Utanför lokalen finner ni ett litet sällskapsrum med ett kylskåp. Uppkallad efter brukets grundare.
Hindrichson
Bredvid lokalen de Geer finner ni grupprummet Hindrickson. Whiteboard är den utrustning som finns i denna lokal. Här är ett rum skräddarsytt för lekar och skapande för mindre grupper. Uppkallad efter en tidigare ägare av Finnåkers bruk.
 

Våra gårdar

Kvarngården
Här finns sex stycken trebäddsrum och sex stycken fyrbäddsrum alla med handfat på rummet.
Totalt 42 bäddar.
I källaren finns ett tvåbäddsrum för ledare om så önskas. Detta rum bokas separat.
På övervåningen finns en konferenslokal med full Av-utrustning samt ett större grupprum och ett litet sällskapsrum vid entrén. I källaren finns det ett pingisrum och bastu.
Skogsgården
Skogsgården är vår största gård. Här finns tolv fyrbäddsrum alla med handfat på rummet.
Totalt 48 bäddar.
I markplan finns ett stort och rymligt sällskapsrum med mikro, vattenkokare och gott om sittplatser. På övervåningen finns en konferenslokal med full AV-utrustning samt ett grupprum. Mellan dessa lokaler finner ni ett litet samlingsrum med kylskåp
Smedgården
Smedgården är ett hus från tidigt 1800-tal och som tidigare inrymt flera små lägenheter. I dagsläget finns där sju st gästrum med totalt 16st bäddar. Ett kök med kyl och en liten spis. Ett grupprum samt ett dagrum där du finner en TV samt en öppen spis.
Mjölnargården
I vår nyrenoverade lägergård Mjölnargården kan vi erbjuda dig en plats med en fantastisk utsikt över Oppäsen. Mjölnargården ligger ca 500 m från huvudbyggnaderna där tystnaden blir din närmsta granne. I huset hittar du två åttabäddsrum samt tre fyrbäddsrum. Totalt 28 bäddar. Samlingsrummet har en braskamin som man kan elda i om kylan tränger sig på, ett litet pentry med en spishäll med två plattor och en liten kyl. Här är det nära till badet och våra grillplatser.

Krämargården
Krämargården är ett av våra äldsta hus här på gården. Huset har inhyst både en affär, reception och varit ett privat boende. Men för närvarande används huset enbart när våra andra byggnader inte räcker till. Gårdens nedervåning har 13 bäddar fördelade på 4 rum alla med genomgång till nästa rum. Övervåningen är endast förråd.
 

Kapellet

Kapellet rymmer 75 personer.
Utrustad med en elflygel och en gitarrer.
Högtalare och en mindre ljudanläggning finns.
I kapellet hittar du Psalmboken med tillägg samt Ung psalm.
Här finns du allt som behövs för att fira nattvard och gudstjänster.
I kapellets lilla sakristia finner du:
  • Alkoholfritt nattvardsvin
  • Glutenfria oblater
  • Stolor och Mässhakar i alla färger
  • 4st röklin och 3st albor i olika storlekar
  • Kyrkohandboken och musikdelen

Finnåkers kursgård

Finnåker 175

732 73 Fellingsbro

0581-62 60 00

info@finnaker.se

Kontakta oss

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

© 2023 finnåker kursgård.

  • Black Facebook Icon